onsdag den 9. januar 2008

Hvad de unge mennesker laver på nettet.

Hvad laver vi på nettet?
Skrevet af Mads 14 år.


Jeg har bedt Mads (min søn)fortælle lidt om hvad han selv laver på nettet. Her er hvad han skrev:

Det er meget forskelligt hvad vi laver på nettet. Drenge spiller generelt spil, og piger sidder og chatter med hinanden.

Chat sker mest på hjemmesider som Arto.dk - Myspace. Man mødes derinde og snakker sammen, så sender man måske lige et billede af sig selv. Sådan at man har en fornemmelse af hvem man snakker med.


De spil som drenge spiller, er ofte: Counter strike (CS), eller World of Warcraft (WoW). Counter strike er et skydespil, hvor man bliver sat på hver sit hold og så gælder det om at skyde dem man er mod feks. Politi med terrorister eller omvendt. Der findes også klaner i CS. De finder ofte nogle at spille imod for at vinde en præmie eller en sponsor. Holdet består tit af 7 spillere selv om man kun skal bruge 5 til en kamp. De andre bruges bare som reserve.



WoW er et rollespil. Man starter sin Figur (eller charecter) også skal man ellers begynde med at lave opgaver, som giver exp. Eller det man skal bruge for at nå et nyt level. Der er i alt 70’s levels. De kan godt tage en spiller som spiller 3-4 timer om dagen, 3 måneder til at nå det fulde level.

Wow har jeg lidt mere at fortælle om fordi det er faktisk mere socialt end mange regner med.
I WoW er alle højtiderne som holdes i virkeligheden også i spillet. Dvs. jul og nytår kan man også holde deri. Om julen bliver der stillet et kæmpe juletræ op, og bliver sat gaver under, som man kan få af julemanden. Man kan også snakke med julemanden også giver han dig en opgave.
Det går ud på at vi skal lave ham nogle småkager og noget mælk, også aflevere det til ham. Det giver dog kun en lille ekstra pakke men pyt - det er sjovt.

Nytårs aften bliver der sat store kander med øl op, så kan man købe et krus også fylde lige så meget øl op som man vil. Og kl 12, bliver der skudt krudt af.

Man har noget i wow som hedder en guild. Det er nogen man snakker med, og laver andre ting med. Selv har jeg været med til at en i vores guild døde i virkeligheden. Derfor mødtes vi alle et bestemt sted, så vi kunne holde 2 minutters fred for ham.
Der er også mange som i WoW mødes i virkeligheden, og så holder de et bryllup i spillet, og køber en ring, som bevis på at de er gift i spillet.

Ingen kommentarer: